Brussels connection

the best address for international procurement

EU hledá dodavatele uniforem za 90 milionů korun

·

,

Nevidím důvod, proč by tohle nemohla vyhrát česká nebo slovenská firma a je mi strašně líto, že jsem na to zatím nikoho nesehnal (vyzkoušel jsem firmy Bernhardt, Blažek, DirectAlpine…). Budu rád za jakýkoli nápad.

Takže: Evropská komise vypsala tendr na oblečení pro „reprezentační účely“ mužského i ženského personálu EU institucí (recepční, řidiči, poslíčci etc…). Jde o soutěž pro několik EU institucí najednou, což není úplně obvyklé (normálně si vyhlašují jednotlivé instituce nebo agentury tendry sami). S vítězem bude uzavřena rámcová smlouva na 4 roky, nejde tedy o jednorázovou objednávku, ale spíše dlouhodobou spolupráci. EU instituce hledají především spolehlivého partnera, „dvorního dodavatele“, v tendrech rozhoduje především kvalita a historie uchazeče a jeho technické nabídky, až na druhém místě je cena…

Hodně obecně lze říci, že půjde o saka, kalhoty, sukně, kabáty, košile, svetry a další oblečení nejrůznějšího provedení a kvality. Pro představu: u sak mohou být požadovány 4 základní typy: A) 54 % polyester, 44 % laine, 2 % élasthanne ou équivalent, B) 38 % polyester, 60 % laine, 2 % élasthanne ou équivalent, C) 98 % pure laine vierge, 2% élasthanne ou équivalent a D) 54 % polyester, 44 % laine, 2 % élasthanne ou équivalent.

Množství nyní nebude závazně specifikováno, ale pro představu: je např. pravděpodobné, že vítěz bude dodávat asi 2900 sak (z toho typ A 700 ks, B 700, C 800 a D 700 ks). Celkový budget na 4 roky se bude pohybovat v rozmezí 2,7 až 3,2 milionů euro.

Minimální hodnota celkového průměrného ročního obratu uchazeče za poslední 3 finanční roky musí být minimálně 980 000 EUR.

Deadline 16/2/2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Get updates

From art exploration to the latest archeological findings, all here in our weekly newsletter.

Subscribe